Naš Marko kao jedini instruktor TRX-a u Srbiji je podelio svoje iskustvo i objasnio zasto je TRX trening jedan od treninga koje treba da isprobaš:
,,Za TRX sam čuo 2011. godine, tada sam radio kao personalni trener i kolega mi je na YouTube-u pokazao super rekvizit, a nakon nekoliko treninga mi je pokazao nešto što je ličilo na TRX Suspension trainer – ručno pravljeni. 🙂
S obzirom da se bavim Kapuerom i volim gimnastiku od malena, shvatio sam od prvog momenta koliko je to sve zahtevno za celo telo- bila je to ljubav na prvi pogled. Ubrzo sam nabavio originalni TRX suspenion trainer i počeo da vežbam. Bio sam željan znanja i nastavio sam da ulazim dublje u celu tu priču da bih u januaru 2012. završio obuku za TRX Kurs instruktora u Vinterturu, blizu Ziriha u Švajcarskoj.
Već nakon nekoliko treninga možete osetiti efekte takvog treninga, odnosno čvrstinu celog tela i bolju kontrolu jer mu je glavni zadatak jačanje “core-a”, odnosno centralnog dela tela koji utiče na pravilno kretanje, pravilno izvođenje vežbi, a sve više se shvata koliko je bitan za profesionalni sport.
Uz pomoć TRX suspension trainer-a možete postići sve svoje ciljeve treninga: gubitak masnih naslaga, povećanje sportskih performansi, povećanje mišićne mase, bolji balans i poboljšati fleksibilnost.
Uz ovakav rekvizit trening može da se prilagodi apsolutno svakome. Za one koji imaju probleme sa leđima ili vole treninge nižeg intenziteta preporučio bih TRX Flow, za one koje žele da skinu koji kilogram ili žele da podigni kondiciju na najviši nivo preporučio bih TRX Fit, a za razvoj snage i mišićne mase tu je TRX Strong.
Najviše se razlikuje po načinu na koji aktivira naše telo, odnosno naše mišiće. Kroz svaku vežbu aktivno je celo telo – jedna grupa mišića mora da izvodi pokret, druga da stabilizuje mišiće okolo, treća da drži balans… Takođe, velika prednost TRX suspenion trainer-a je ogroman broj vežbi i bezbroj kombinacija na njemu što definitivno daje rezultate, a pritom ne dolazi do zasićenja ili da nam dosadi jer uvek imamo nove izazove i teže vežbe.”
Zdravlje je u kretanju, vidimo se u Trening centru Tajs. 🙂