Trx fit

Neko će se odlučiti za teretanu to jest trening centar dok će neko trenirati kod kuće. Važno jeste vežbati, međutim sve ima svoje prednosti i mane. Bitno je da pronađete ono što vama odgovara. Koje su prednosti, a koje mane vežbanja kod kuće saznaćete u ovom tekstu.

Vežbanje kod kuće

Prednosti vežbanja kod kuće mogu biti to što ne morate ići nigde da biste vežbali i neće vas niko gledati dok vežbate. Mnogima će prednost biti i to što je besplatno. Međutim, ušteda u novcu i vremenu nekima neće biti dovoljna motivacija.

“Godinama sam “trenirala” kod kuće, a onda jedva sebe ubedila da krenem u teretanu, i posle mesec dana postigla ono što tokom tih godina nisam.

Uvek sam za teretanu, jednostavno retko ko ima takvu opremu kod kuće. Naravno, zavisi i od toga šta ko hoće da postigne, neke stvari jednostavno ne mogu bez te opreme.”

(Izvor: forum Ana)

Vežbanje u trening centru

Mnogo je lakše postići željene efekte, ako radite vežbe celog tela u trening centru. Kada govorimo o prednostima ovakvog treninga tu su i pomoć trenera koji vam je uvek na raspolaganju da vam da savet. Možda se neko stidi da vežba pred drugima, ali trening u društvu će mnoge motivisati da se trude i da rade pravilno. Vežbanje u kućnim uslovima može biti nekad opasno, jer nema trenera da vas nadgleda da li radite vežbu kako treba, pa je velika verovatnoća da dođe do povrede. Odustati se može i od vežbanja kod kuće i od treninga u teretani, ali se češće dešava da se odustaje od ovog prvog. Nekada će vas upravo novac koji ste dali za treninge motivisati da stvarno i idete da vežbate. To vam je isto kao i sa učenjem stranih jezika.

Kada još ne možete da se odlučite da li vežbati kod kuće ili u trening centru, razmislite o:

  • Tome zašto vežbate i koji vam je cilj
  • Koliko poznajete vežbe i da li ste pre trenirali i kada je to bilo
  • Šta vas motiviše da vežbate
  • Da li imate rekvizite, mir i prostor za vežbanje kod kuće

Izbor je vaš. Vi birate da li ćete vežbati sami ili sa profesionalcima koji će vam dati sve potrebne savete.