Interaktivna školica sporta

Da li su Vaša deca aktivna onoliko koliko ste Vi bili kao deca? Verovatno ne. Današnja deca u proseku provedu i do 6h sedeći ispred TV-a i računara. Broj gojazne dece je u poslednje tri decenije porastao sa 4% na 14%. Promena sedentarne kulture počinje u porodici i to zajedničkim, porodičnim vežbanjem.

Zašto vežbati zajedno?

Za decu je sedentarni način života sasvim normalan. Vežbanje sa roditeljima menja njihovu percepciju normalnosti, jer im pruža mogućnost ulaska u svet odraslih i učestvovanja u onome što mama i tata rade.

Deca su kao sunđeri, upijaju sve što roditelji misle, rade i osećaju. Često roditelji upisuju decu na neku aktivnost, ne shvatajući da su najbitniji njihovi postupci i njihov odnos prema fizičkoj aktivnosti. Ako sami roditelji ne vežbaju, šalju poruku svojoj deci da vežbanje nije bitno. Kada vežbaju zajedno, deci pružaju osećaj svrhe i cilja.

Dragi roditelji, Vaša deca se ugledaju na Vas. Vi ste njihovi mentori, učitelji, heroji i uzori. Vi ste ti od kojih najbolje i najviše uče. Zbog toga promena detetovih navika počinje promenom Vas samih. Budite ona promena koju želite da vidite kod svog deteta. Kada negujete sebe, negujete i njih.

Raspored

  • Utorak 17:00 — 17:45
  • Četvrtak 17:00 — 17:45

Uspostavljanje dugoročnih zdravih navika

Razvoj psihofizičkih sposobnosti deteta

Povećanje motivacije