foto: YouTube printscreen

Kupili ste pilates loptu i nikada je niste upotrebili? Imate strunjaču koja se ne koristi? Tegove? Vijače koje su vaša deca zaboravila? Lopte? Sportsku opremu koju ne nosite?

Kompanija “Ninamedia” iz Novog Sada poslednjih nekoliko meseci radila je na dokumentarnom filmu “Prokleta mogućnost izbora” , koji govori o životu dece u opštini Gračanica. Prilikom snimanja na prostoru opštine Gračanica uočili su da su uslovi u kojima deca pokušavaju da se bave nekim sportom izuzetno loši, gotovo da ih nema. Nedostaje im sve – od osnovne opreme, odeće u kojoj bi trenirali, spravica i sprava, do prostora u kojem bi trenirali – stoga su došli na ideju da organizuju humanitarnu akciju u kojoj bi sportski centri, klubovi, udruženja donirali staru opremu koju više ne koriste, a koju bismo odneli na Kosovo u selo Čaglavica.

Trening centar Tajs je odlučio da se priključi ovoj akciji. Znamo koliko je sport bitan za razvoj dece i želeli bismo da omogućimo da on bude što dostupniji svoj deci. Zato smo rešili da do 10. oktobra skupljamo sportske rekvizite za decu sa Kosova i time doprinesemo da gore pomenuta situacija postane bar malo bolja.

Pozivamo sve naše članove, sve vaše i naše prijatelje, kao i naravno sve ljude dobre volje da se priključe ovoj akciji i u prostore našeg kluba donesu sve što može da bude od pomoći: strunjače, lopte, tegove, vijače, čunjeve, loptice za decu, merdevine, prepone, obruče, kolutove, svaku vrstu odeće i obuće za trening…Pogledajte malo po svom stambenom prostoru, pogledajte oko sebe sigurni smo da ćete pronaći nešto od ovoga što smo nabrojali.
Naše malo nekome znači mnogo. 

Stvari koje prikupite možete doneti u prostorije našeg Trening centra Tajs, zaključno sa 10. oktobrom. Nalazimo se na adresi Filipa Višnjića 5, a radno vreme: od 7 do 22 h radnim danima, subotom od 9 do 21 h i nedeljom od 17 do 22h.

ZDRAVLJE JE U KRETANJU, hajde da pomognemo da ono bude dostupno svima.