Kad si student teško ti je da nađeš motivaciju za učenje, ali i za bilo šta drugo. Ovi trikovi će ti pomoći da istraješ u treningu i da ne odustaneš od cilja.

  1. Nemojte trenirati sami, nađite društvo

Uvek je lakše trenirati u društvu, a prijatelji će vas dodatno motivisati da dođete na trening. Neka vam trening bude mesto gde ćete se videti sa prijateljima. Studenti imaju malo vremena za društveni život kada spremaju kolokvijume ili ispite, a ovako ćete „ubiti dve muve istim udarcem“.

  1. Pratite blogove ili fitnes ličnosti

Ukoliko je ružno vreme ili vam se spava, a treba da vežbate, pogledajte neki blog ili Instagram od poznatih fitnes instruktora. Motivacija će vrlo brzo doći.

  1. Pitajte se: “Da li ću osećati grižu savest, ako danas ne odem na trening?“

Posle ovog pitanja ćete osećati grižu savest i otići ćete da trenirate. Osim ako nemate dovljno dobar razlog (razlog, a ne izgovor).

  1. Perite kosu samo posle treninga

Ovo posebno razumeju devojke, jer kako ići s masnom kosom na fakultet? Kada postavite sebi ovaj izazov, češće ćete trenirati.

  1. Nabavite opremu za trening

Kad ste već kupili opremu, šteta bi bilo da ne idete na trening.

  1. Napišite na Instagramu kako se osećate posle treninga

Osećaj posle treninga ne može ništa da zameni, a Instagram će vam služiti kao podsetnik i želećete da se opet isto osećate. Napravite i neku dobru fotografiju.

  1. Postavite sebi izazov: Danas mogu da odradim trening i da naučim

Napišite koji su to treninzi koje ćete uraditi tokom dana i koliko strana ćete naučiti.  Trening nam pomaže da budemo oragnizovaniji kada su u pitanju obaveze, neka vam to bude motiv. Lakše ćete se organizovati sa faksom i učenjem.

Pitali smo i Marka Tajsa kako on motiviše studente. Evo šta vam Marko savetuje kako da ostanete u formi i zbog čega treba da vežbate.

Trening nam pruža mnogo benefita.  Neki od najvažnijih jesu:
– Dobar izgled – naravno da je jako važno u tom periodu kako izgledaš.
– Novi prijatelji – upoznaćeš mnogo novih prijatelja, što je naravno bitno za studente koji nisu iz Novog Sada.
– Bolja koncentracija – znamo svi da student ima mučninu čim se spomene učenje, ali ako je u dobroj kondiciji imaće bolju koncentraciju i samim tim će učenje biti efikasnije i KRAĆEEE!
– Bolovi u leđima – učenje na fakultetu je mnogo obimnije od onog u srednjoj školi. Zbog puno sedenja se mogu javiti bolovi u leđima, možda ne na prvoj godini, ali treća, četvrta…. Vežbanje će to sprečiti ili izlečiti.

Ovo su samo neki od benefita i razloga zašto bi studenti trebali da vežbaju, a ima ih, naravno, još mnogo. I da ne zaboravimo STRES! Ako je neko pod stresom onda su to studenti, a vežbanje će vam pomoći da se tog stresa oslobodite.

U Trening centru Tajs zbog svega ovoga imaju novu ponudu za studente.

Više o tome kako studenti mogu dobiti 3 meseca besplatnog treninga u Tajsu