Često imamo razne izgovore kojima opravdavamo izostanak sa treninga, a još češće i odsustvo svake fizičke aktivnosti. Porodica je na listi najčešći, što je svakako razumljivo. I onda nas iznenade one, super mame!

Andrea Banović je naša super mama, koja pored tri male devojčice redovno dolazi na treninge. I oseti benefite! Pored toga što se bolje oseća i izgleda, Andrea je primetila koliko dobar primer daje svojoj deci. Popričali smo malo sa njom, zamolili je da sa nama podeli svoju svakodnevnu rutinu, iskustvo sa treninga i kakve promene je primetila na sebi i svojoj porodici.

“Imam 33 godine i 3 devojčice, Teodoru (5) i bliznakinje Mašu i Tinu (4). Oduvek sam se bavila sportom, ali nakon što sam rodila Teodoru, posle samo 14 meseci rodila sam i Mašu i Tinu. Sa tri bebe je zaista bilo teško organizovati se za bilo kakvu aktivnost, čak i posvetiti se sebi samo pet minuta u toku dana je bila nemoguća misija. Nedostatak sna i premor su bili veliki neprijatelji meni i treninzima. S obzirom da mi zaista treba dosta snage i energije za njih tri, morala sam da nadjem vremena da se posvetim malo sebi i sportu.

Naš dan počinje vrlo rano i prepun je obaveza. Ujutru nakon što ih odvedem u vrtić, dolazim na trening. Posećujem TRX mix i Body Pump, trening sa tegovima. Kad se pomenu tegovi, svi misle da je trening za muškarce a istina je da na treningu budu samo 2-3 muškarca, sve ostalo su dame.

Nakon treninga, jurim da završim sve obaveze, jer popodne vodim devojčice na treninge i njihove obaveze. U toku raspusta su i one često bile sa mnom na treningu. Vole da dodju u centar, a volim i ja da ih dovedem da gledaju. Na taj način im približavam sport i treninge i pokušavam da ih odmalena naučim da sport ne treba da bude obaveza, već zdrava navika. I one su pod utiskom pa se kod kuće igraju treninga, jedna se pravi da je Marko, druga Sofija, a treća trenira. 🙂

Treniram 5-6 puta nedeljno. Ako slučajno ne stignem na grupni trening, odradim ga dole u teretani. U pocetku mi je zaista bilo teško da se organizujem i dolazim svakog dana iz Petrovaradina na treninge, ali  sada je uživanje i sve druge obaveze usklađujem sa treninzima. 🙂

Od kako treniram, osećam se mnogo bolje, nakon treninga imam više energije i snage, a ujedno sam i zadovoljnija sobom, jer konačno stižem da se malo posvetim i sebi i svom zdravlju, a i rezultati su očigledni. Ako slušate savete koje vam daju svi treneri u centru, pogotovo Marko i Sofija koji su uvek tu, rezultat ne može da izostane.”, ispričala nam je Andrea svoju priču.

Nakon ovakve priče ostaje nam samo da sve izgovore bacimo u vodu, spakujemo torbu i pravac na trening! 🙂

Zapamtite, ZDRAVLJE JE U KRETANJU, a za zdravlje ne postoje izgovori. 🙂