Pitanje od milion dolara, zar ne? 

Kada doneseš odluku da je vreme za promenu, kada znaš cilj, plan ishrane i treninga važno je da znaš i koliko vremena je potrebno da bi se videli prvi rezultati. Magični štapić ćemo ostaviti Diznijevim junacima i sećenju na detinjstvo. 🙂

Šta je to što je potrebno da znaš o procesu gubljenja kilograma ili dobijanju mišićne mase?

Prvi korak je odgovor na pitanje- šta je tvoj cilj?

Na osnovu toga možemo dati vremenske odrednice, tj. koliko bi vremena trebalo da prođe do prvih vidljivih rezultata.

To je, zaista, važno da čuješ od svog trenera iz prostog razloga jer ne ide sve tako brzo. Znamo da, uglavnom, očekuješ rezultate mnogo brže.

Zbog toga mnogi odustanu jer ili nisu dobili pravu informaciju (ili je nisu dobili uopšte), a na kraju se većina razočara i misli da to nije za njih ili da ne rade nešto kako treba.

 

Gubljenje kilograma 

 

Kada pričamo o gubljenju telesne mase, odnosno o skidanju kilograma, ukoliko je si disciplinovan, već u prvih mesec dana trebalo bi da vidiš prve rezultate. U proseku je to 3 do 5 kg manje.

Dakle, ukoliko se vodi računa o ishrani i redovno vežba, kod muškaraca nekad može da se desi da za mesec dana izgube veći broj kilograma, a kod žena je uglavnom tu negde, kao što smo rekli – do 5 kg.

 

Mišićna masa

 

Kada pričamo o mišićnoj masi, tj. o porastu mišićne mase, proces je mnogo sporiji. Treba više vremena.

Da bi se povećala mišićna masa potreban je ozbiljan trening, potrebna je dobro isplanirana ishrana, u toku dana je važno uneti dovoljno hrane i potreban je odmor, sve to dugo traje. Minimum je tri meseca da bi se videli prvi rezultati, efekti i plodovi tvog rada. Za ozbiljnije vidljive rezultate optimalno je potrebno  6 do 7 meseci rada na mišićnoj masi, tada dobijaš fizičku promenu koju i ljudi u tvom okruženju primete.

 

Strpljenje je neizbežno, kao i konstantan rad i kroz vežbanje i kroz korigovanu ishranu. Kao deo programa Be fit, don’t quit, člansvom u Trening centru Tajs dobijaš besplatan plan ishrane i plan treninga. I baš zato što znamo da je put do cilja proces koji se ne dešava preko noći, do kraja novembra važi posebna ponuda 9 meseci za 99€ gde dobijaš i neograničene grupne treninge, neograničen broj dolazaka i neograničenu upotrebu teretane.

Dovoljan razlog da počneš odmah, zar ne?