“Koliko puta nedeljno treba da treniram da bih brzo video rezultate?”

“Nikada nisam radio trening sa opterećenjem.”

“Želim da povećam mišićnu masu.”

“Kako da što pre izgubim višak kilograma?”

 

Koja te još pitanja muče?

 

Ukoliko tek počinješ da treniraš ili si pravio dužu pauzu, da bi rezutat bio vidljiv i da ne bi brzo izgubio volju, prvo pravilo je Smart Start.

 

ŠTA JE SMART START?

 

Najčešća greška koja se javlja kada prvi put dođeš na trening je da preforsiraš sebe. Zašto to ne savetujemo? Zato što jak intezitet treninga koji prirediš svom organizmu na samom početku donosi jaku upalu mišiča, a ona, u većini slučajeva obeshrabri. Da bi sprečio misli kao što su Ovo nije za mene, Ne mogu da se pomerim koliko me celo telo boli, ipak danas neću na trening… osmislili smo Smart Start – proceduru za sve koji tek počinju da vežbaju ili se fitnesu vraćaju nakon duže pauze.

 

 

KAKO DA NE ODUSTANEŠ?

 

 

Verujemo da rezultate želiš što pre, odmah. Verujemo da ti to možeš, ali mali koraci su ti koji vode do cilja – brini o svom telu pametno. 

Kada dođeš na trening javi se instruktoru da si prvi put na treningu ili da si bio dugo na pauzi, uvešće te u trening i i dati sve potrebne informacije kako da trening odradiš bezbedno.

Tvoje mesto treba da je u prvim redovima kako bi što bolje pratio trening, a i trener tebe.

Pažljivo slušaj savete trenera, reći će ti kada je u redu da završiš trening. To ne znači da su tvoje sposobnosti potcenjene, naprotiv. na taj način ćeš sprečiti da umoriš telo i brzo izgubiš volju.

Takođe, kada osetiš da ti trening postaje pretežak, slobodno izađi iz sale. Intezitet je važno da gradiš postepeno, a vremenom ćeš moći da uradiš ceo trening.

 

Zašto kombinacija treninga?

Istraživanja su pokazala da kombinacija više različitih treninga daje najbolje rezultate. Kada počneš da treniraš u Trening centru Tajs, sa personalnim trenerom ćeš imati savetovanje u vezi sa planom vežbanja kako bi stigao do cilja.

 

Znamo da je svaki početak težak, a uspeh preko noći ne postoji – iako bismo svi voleli da nije tako. 🙂

Brini o svom telu – počni pametno.

Kao deo programa Smart Start, imaš mogućost da 7 dana treniraš besplatno i na osnovu ličnog iskustva zaključiš da li je Trening centar Tajs tvoj izbor. Prijavi se klikom OVDE