Aleksandar, zvani Aca je diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta i već nekoliko meseci radi kao trener u Trening centru Tajs. On je duhovit dečko, izuzetno uporan i cilj mu je da na njegovim treninzima motiviše vežbače da što bolje odrade trening.

Jedan od treninga koje Aca drži je TRX STRONG, a kroz ovaj članak će te upoznati bolje sa ovim treningom, njegovim benefitima, ali i zašto ga on voli.

Šta je TRX STRONG?

TRX STRONG je jedan od naših trx programa, karakteriše ga rad umerenog do visokog intenziteta, u zavisnosti šta vežbač želi od treninga taj dan.

Kome ga preporučuješ?

TRX treninge, a među njima i TRX STRONG preporučujem vežbačima svih nivoa fizičke pripremljenosti jer postoje opcije koje mogu da iskoriste svi.

Benefiti?

Kao što mu ime kaže, radimo na snazi i na povećanju mišićne mase. Ovaj trening je prava anti-stres terapija zbog samog rada na drugačijem rekvizitu, budući da su vežbači već navikli na tegove i slične sprave. U istom trenutku, u istoj sali mogu vežbati vežbači različitih fizičkih kvaliteta, a da istovremeno dobiju prilagođen trening.

Pored snage, ovaj trening ubrzava metabolizam i dovodi do efekta topljenja masti, što više mišića – više sagorenih kalorija. 🙂

Zašto ga voliš?

Jako brzo sam zavoleo ovaj trening. Jedan rekvizit, samo dve trake, a uz to neograničen broj kombinacija. Naravno, kada sam bio apsolutni početnik pitao sam se kako ću raditi sa ovom spravom, tu je krije još jedan razlog zašto volim ovaj trening – izuzetno je prijateljski nastrojen za početnike, potrebno je malo vremena da se naviknu na korišćenje rekvizita, a dobiju jako mnogo.

Šta ga razlikuje od ostalih treninga?

 Za mene najbitnija razlika jeste to što svaka vežba zahteva aktivaciju core-a, verovatno najvažnijeg dela tela, kako za rekreativce, tako i za sportiste, a sve to nam omogućava da sopstveno telo pokrećemo kao jednu funkcionalnu celinu, upravo onako kako to i čovekova priroda zahteva.

TRX STRONG

SREDA u 18:15h i SUBOTA u 20:00h.

Vidimo se u Trening centru Tajs. Zdravlje je u kretanju. 🙂